Administratief Centrum Beveren

Een Eco-System met alles op één platform

Stad Beveren kiest voor efficiëntie.

De vraag:

In Beveren werden alle centrale stadsdiensten ondergebracht in een nieuw Administratief Centrum.  Dat centrum is uitgerust met een raadzaal, auditorium en tal van meeting rooms en publieke ruimtes.

Elke ruimte diende uitgerust te worden met een autonome geluidsinstallatie voor een goede geluidsweergave, we voorzagen ook een aantal lokale vaste audiobronnen.  

Het auditorium op zijn beurt werd gekoppeld aan de raadzaal die uitgerust werd met een conferentiesysteem met stemmogelijkheid. Niet onbelangrijk in een democratie.

 

Onze oplossing:

Om het aantal lokale racks en apparatuur te beperken hebben we een oplossing voorgesteld waarbij alles gecentraliseerd wordt in één centraal rack. Via het netwerk wordt alle apparatuur in het gebouw met elkaar verbonden, waardoor de kost van het aantal racks en versterkers herleid werd tot 1 rack. Dit is niet alleen installatietechnisch een eenvoudigere oplossing, alles is ook gemakkelijk te beheren, uit te breiden en te onderhouden.

  • Het centrale audio-systeem is van het type Eco-System. Dit type installatie laat ons toe om andere installaties en apparatuur hierop aan te sluiten en te besturen, bv. video-apparatuur en elektrische installatie zoals KNX.
    Tijdens de installatie geraakte de opdrachtgever, Stad Beveren, ook meer en meer overtuigd van de mogelijkheden van deze oplossing en   ze kozen ervoor om het netwerk zo te configureren dat alle bestaande  en nieuwe apparatuur eender waar in het gebouw kan ingeplugd worden en dit met de hoogste beveiliging.
  • Voor een goed spraakverstaanbaarheid is de raadzaal voorzien van een digitaal conferentiesysteem. Alles gebeurt digitaal, ook de opnames van de notulen. Dit systeem kan zowel als stand-alone gebruikt worden als in combinatie met alle andere apparatuur. Ook is er stemsoftware voorzien voor een efficiënte gemeenteraad.
  • Daarnaast zijn natuurlijk alle ruimtes voorzien met luidsprekers van hoge kwaliteit voor een perfecte geluidsweergave.
  • Overal staat gebruiksgemak centraal dankzij de intuïtieve bediening van een iPad aanwezig in elke zaal. Maar alles kan evengoed bediend worden via smartphone of webinterface.

Gebruikte technieken:

  • Één platform (Eco-System) voor audio en video over IP en besturing van andere technieken.
  • Digitaal Conferentiesysteem met stemsoftware.
  • High-end speaker system.
  • Verschillende interfaces voor eenvoudige bediening.

De basis die we hier gelegd hebben, zorgt ervoor dat aanpassingen en uitbreidingen eenvoudig kunnen uitgevoerd worden.  Het proces om alle technieken tot de eenvoud te herleiden was er één waarbij de vlotte samenwerking en goeie communicatie met ICT fundamenteel van belang was, is en blijft.  Zo kunnen we vanop afstand de complete installatie ook monitoren en service verlenen.

Scroll to Top