Château d’Ansembourg (Lux)

Gebruik van AV over IP

Een 17e eeuws kasteel uitrusten met de modernste technieken.

De vraag:

In de vallei van de zeven kastelen is het kasteel van Ansembourg gelegen. Dit 17e eeuw oude kasteel, met een prachtige tuin, kent een rijke geschiedenis en is een ideale locatie voor alle events.

In 2016 zijn we gecontacteerd en gevraagd om een voorstel uit te werken om in het hoofdgebouw de historische ruimtes in te richten met beeld en geluid. In latere fases dienen de bijgebouwen aangepakt te worden.

Onze oplossing:

Met alle respect voor de geschiedenis en de architectuur van dit gebouw hebben we een voorstel uitgewerkt met AV over IP.  Er was immers overal al netwerk- en luidsprekerbekabeling voorzien.

  • Alle apparatuur is gecentraliseerd er in de ruimtes geen apparatuur zichtbaar zou zijn is alle apparatuur gecentraliseerd in één rack.
  • In de ruimtes met videoprojectie zijn projectiescherm en projector in het plafond ingewerkt en worden elektrisch neergelaten.
  • Voor de geluidsweergave zijn alle 20 ruimtes voorzien met discrete luidsprekers.
  • Het centrale audio-systeem is een audio over IP oplossing waarbij 9 mobiele audio-modules met het netwerk zijn verbonden en waarop lokale audiobronnen en/of bijkomende PA (luidsprekers) kunnen aangesloten worden en de audiostream in eender welke zaal kan weergegeven of ontvangen worden. Van zodra de bekabeling- en renovatiewerken aan de bijgebouwen klaar zijn, kan men daar zowel video en audio weergeven als lokaal een video- en audiobron aansluiten en weergeven in eender welke ruimte van het hoofdgebouw.  Flexibeler kan niet!
  • Net zoals bij het audio-systeem zijn er 9 mobiele video-modules beschikbaar waarop men 4K/UHD resolutie video kan streamen of ontvangen.
  • Het geluid van de video- en audiomodules kunnen gemengd worden en zowel in de lokale ruimtes als naar de mobiele modules kunnen gestreamd worden.
  • Voor de bediening zijn er in de ruimtes lokale bedieningspaneeltjes voorzien en is er een uitgebreide interface beschikbaar via Tablet en Webpagina, met verschillende gebruikersprofielen waarbij de “administrator” over meer functionaliteiten beschikt.

Gebruikte technieken:

  • Video over IP in 4K60 4:4:4 videoresolutie
  • Audio over IP met centrale audio-processor en mobiele audio-modules.
  • Bedieningspanelen en interface via Tablet en Webpagina.

De weg naar, was lang maar het resultaat mag er wezen!  Bij de aanvang van dit project was er nog geen AV over IP oplossing maar eens de technologie daar en de mogelijkheden voor de klant bekend waren dan was het een evidente keuze.

Scroll to Top